Zoeken
Winkelmandje

Krokante buikspek met ananas

Ingrediënten

  • 1 kg buikspek met zwoerd
  • 100 g keukenzout
  • Plantaardige olie
  • 1 verse ananas
  • 20 g koriander, fijngehakt
  • Potje salsasaus (230 g)

Bereiding

  1. Verhit de barbecue tot 180 graden.
  2. Snijd met een scherp mes (bij voorkeur een nieuw of schoon stanleymes) inkepingen in het vet van de buikspek (niet in het vlees eronder). Zout het vet goed door het in de inkepingen te wrijven. Laat het vlees 20 minuten rusten in de koelkast.
  3. Veeg het overtollige zout en vocht weg en wrijf de huid nu in met de olie. Leg het vlees ongeveer 90 minuten op een rooster in de barbecue om indirect te garen tot een kerntemperatuur van 78 graden.
  4. Snijd voorzichtig de schil van de ananas af en snijd het vruchtvlees in de lengte doormidden. Als het vlees 1 uur op de BBQ ligt, leg dan een helft van de ananas erbij en bak deze 30 minuten mee.
  5. Verwijder de kern van de andere helft van de ananas en snijd deze in dobbelsteentjes. Meng ze in een kom met de fijngehakte koriander.
  6. Haal het buikspek en de ananas van de barbecue en snijd beide in plakjes. Serveer het gerecht met wat salsasaus