Zoeken
Winkelmandje

Procureur van de BBQ

Ingrediënten

  • 1,5 kg procureur

Voor de rub

  • 45 g bruine suiker
  • 45 g zout
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g paprikapoeder
  • 3 el grof gemalen zwarte peper

Voor de saus

  • 2 el azijn
  • 6 el hoisinsaus
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl 5 Spices (kruidenmengsel)
  • 4 el rijstazijn
  • 3 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 dl water
  • Zout

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de procureur er mee in. Laat het een nacht intrekken.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  3. Bereid de BBQ met een directe en indirecte zone voor op 150 graden.
  4. Gril het vlees op de directe zone (regelmatig omdraaien).
  5. Leg het vlees in een aluminium bak.
  6. Meng de ingrediënten voor de saus. Schenk de saus over het vlees.
  7. Plaats het vlees in de indirecte zone van de BBQ en laat het langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden.
  8. Schenk de saus in een bakje en serveer deze er los bij.