Zoeken
Winkelmandje

Salami - ca. 100 gram

2,25

is de benaming voor gekruide worst van Italiaanse oorsprong. Het Italiaanse woord is de meervoudsvorm van salame, dat 'gezouten vlees' betekent. In Nederland en België wordt salami sinds de jaren twintig van de twintigste eeuw door slagers aangeboden. Oorspronkelijk werd salami gemaakt van een mengsel van varkensvlees en zout, dat in de lucht werd gedroogd. Geleidelijk zijn er vele soorten salami's met elk een eigen mengsel van kruiden en zout ontstaan. Salami wordt bovendien niet meer alleen gedroogd door de lucht, maar ook gerookt of gekookt. Sommige variaties worden van rundvlees gemaakt, terwijl bij andere typen rundvlees en varkensvlees worden gemengd. De meeste salami's worden gekenmerkt door de duidelijke aanwezigheid van knoflook. In veel landen buiten Italië wordt salami gemaakt, maar vaak uiteraard onder andere namen, of met de naam van de streek erbij. Zo bestaat er Salami Milano, Salami Sorrento, maar ook saucisson sec, fuet en chorizo. Een Amerikaanse vorm van de Italiaanse salami heet pepperoni.

Artikelnummer 42326
Soort
Allergenen Vrij
Vlees
Varken

Nog geen klant bij ons? Meld u dan snel aan

  • Gemakkelijk online bestellen
  • Actuele prijzen zien in de webshop
  • De beste producten voor de beste prijzen